Innovatie

Drechtsteden investeert in Innovatie Roadmaps

In nauwe samenwerking gaan Drechtsteden, Economic Development Board en InnovationQuarter de komende jaren Innovatie Roadmaps ontwikkelen. Op vijf thema’s wordt kennis gebundeld met bedrijven en onderwijsinstellingen, om te zorgen dat in de Drechtsteden meer innovatieve toepassingen worden ontwikkeld. 

Per thema is een business developer gestart.

* Delta Technology (Arjen de Jong)
* Duurzaam Varen (Hedi Visscher)
* Zorg Innovatie (Liesbeth Leurs)
* Smart Manufacturing (Jan Terlingen)
* Digital Mainport (Max Remerie)

Maarten Burggraaf, bestuurlijk trekker Economie & Innovatie in de Drechtsteden: “Bedrijven in onze regio zijn goed in innovatie. Er is nog winst te behalen door bedrijven meer aan elkaar te verbinden, en aan kennisinstellingen. Daarom investeert de regio Drechtsteden in business developers om deze samenwerking verder op gang te helpen. Op deze manier stimuleren we de innovatiekracht onze regio en zijn we nóg beter voorbereid op de toekomst. Een belangrijke stap in de uitvoering van de Regio Deal Drechtsteden Gorinchem.”

Begin december is de vijfde business developer van start gegaan. Daarmee is het team compleet met deskundige en gepassioneerde mensen. Gesprekken met bedrijven en partners zijn in volle gang.

Meer weten over de Innovatie Roadmaps? In contact komen met de business developers? Check: https://economicdevelopmentboard.nl/edb-project/innovatie-roadmaps/.

 

Drechtsteden Digital Mainport Innovatie Economic Development Board InnovationQuarter

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Economic Development Board

EDB Headquarters update Q2

Vanuit de EDB Headquarters brengen we boardleden ieder kwartaal op de hoogte van het laatste nieuws. Met deze keer de Actieagenda Beleven, het onderzoek naar de Rivier Cruise markt en Friends of the River. Ook verwelkomen we twee nieuwe boardleden: Jacob Biemond en Hans Huigen. Bekijk hier de video.

Lees meer
Economic Development Board

Onderzoek naar Beleven gepubliceerd

Motivaction onderzocht de zichtbaarheidstoename in de Drechtsteden in opdracht van de EDB. Ruim 750 inwoners gaven hun mening over wonen en beleven in de regio. De tevredenheid is over het algemeen hoog, maar er is ruimte voor verbetering.

Lees meer
Economic Development Board

EDB headquarters update

De EDB brengt boardleden ieder kwartaal op de hoogte van het laatste nieuws. Zoals de ontwikkeling van een young professionals platform, het jaarprogramma van de EDB en het project strategic partnering. Deze update is opgenomen in de studio van Deal. Bent u ook benieuwd naar de status? Bekijk hier de video.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline