Innovatie

Drechtsteden investeert in Innovatie Roadmaps

In nauwe samenwerking gaan Drechtsteden, Economic Development Board en InnovationQuarter de komende jaren Innovatie Roadmaps ontwikkelen. Op vijf thema’s wordt kennis gebundeld met bedrijven en onderwijsinstellingen, om te zorgen dat in de Drechtsteden meer innovatieve toepassingen worden ontwikkeld. 

Per thema is een business developer gestart.

* Delta Technology (Arjen de Jong)
* Duurzaam Varen (Hedi Visscher)
* Zorg Innovatie (Liesbeth Leurs)
* Smart Manufacturing (Jan Terlingen)
* Digital Mainport (Max Remerie)

Maarten Burggraaf, bestuurlijk trekker Economie & Innovatie in de Drechtsteden: “Bedrijven in onze regio zijn goed in innovatie. Er is nog winst te behalen door bedrijven meer aan elkaar te verbinden, en aan kennisinstellingen. Daarom investeert de regio Drechtsteden in business developers om deze samenwerking verder op gang te helpen. Op deze manier stimuleren we de innovatiekracht onze regio en zijn we nóg beter voorbereid op de toekomst. Een belangrijke stap in de uitvoering van de Regio Deal Drechtsteden Gorinchem.”

Begin december is de vijfde business developer van start gegaan. Daarmee is het team compleet met deskundige en gepassioneerde mensen. Gesprekken met bedrijven en partners zijn in volle gang.

Meer weten over de Innovatie Roadmaps? In contact komen met de business developers? Check: https://economicdevelopmentboard.nl/edb-project/innovatie-roadmaps/.

 

Drechtsteden Digital Mainport Innovatie Economic Development Board InnovationQuarter

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Economic Development Board

Initiatief voor jongerenwerkplekken Zuid-Holland van start

Vanuit de Human Capital Agenda Zuid-Holland is het initiatief gestart om 150 jongeren in Zuid-Holland aan een baan te helpen. Dit zijn plekken voor jongeren die op dit moment moeilijk aan een baan kunnen komen. Via de website www.kickstartyourcareer.nl kunnen bedrijven en jongeren zich nu aanmelden.

Lees meer
Economic Development Board

Innovatietraineeship voor MKB Drechtsteden

Dordrecht Academy participeert samen met Hogeschool Rotterdam in het programma ‘Innovatietraineeship’ van SIA. Een duurzame samenwerking om innovatie en talent bereikbaar te maken voor het MKB. Doet u mee? Op donderdag 26 november vertelt Daniëlle Stolk u graag meer tijdens een online informatiebijeenkomst van 16.00 – 17.00 uur. 

Lees meer
Economic Development Board

Cultuurpenning voor Jeroen Everaert

Bij de opening van het culturele seizoen 2020-2021 in Rotterdam op zaterdag 19 september reikte wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme) de Cultuurpenning uit aan Jeroen Everaert, creatief directeur van Mothership en betrokken bij de EDB. Everaert ontvangt de Cultuurpenning op advies van een onafhankelijke commissie. 

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline