Hoger Onderwijs Drechtsteden

HBO Drechtsteden start met twee nieuwe ICT-gerelateerde cursussen in het kader van Leven Lang Ontwikkelen

Op 15 november 2021 start, in samenwerking met Cyber Netwerk Drechtsteden en Microsoft partner Cyber7, de cursus Cyber Security Fundamentals. Er gaat bijna geen dag voorbij of we lezen wel iets in de media over cybercrime.

Cyber Security Fundamentals
Het onderwerp is actueler dan ooit. We werken langer en vaker in de cloud en worden vaker geconfronteerd met onze kwetsbaarheid binnen de huidige digitale samenleving. De behoefte binnen organisaties aan actuele kennis op dit gebied is groot.  

Deze module legt de basis om de cyberweerbaarheid en de informatiebeveiliging binnen je organisatie op orde te brengen. Je maakt kennis met de vele aspecten van cybersecurity en leert zelfstandig risico’s en kwetsbaarheden in kaart te brengen en deze bespreekbaar te maken binnen de organisatie. De module leidt op tot het officiële SC-900 Microsoft examen. Hierin komen zaken aan de orde als Security, Compliance en Identity, Identity Access Management, Security en compliance oplossingen in Azure en Microsoft 365. De module is sterk praktijkgericht: de opgedane kennis en ervaring kunnen direct in de praktijk worden toegepast.  

Cybercriminaliteit richt zich zowel op grote bedrijven als op het MKB. Letterlijk iedereen kan aan de beurt komen. Deze module is dan ook voor iedereen interessant die zichzelf en de organisatie tegen de gevaren van cybercriminaliteit wil wapenen, van CEO en Informatieverantwoordelijke tot zelfstandig ondernemer. Aanmelden voor de cursus kan nog.

Meer informatie: https://www.hbodrechtsteden.nl/opleiding/cyber-security-fundamentals 

Schakelmodule ICT Engineer 
Let op! De 'Subsidieregeling omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek' staat nu open. Je kan je werknemer tot 1 december aanmelden.

Wil jij één of meer van je (nieuwe) medewerkers laten omscholen naar een ICT-beroep binnen je bedrijf? Dan is deze subsidieregeling misschien iets voor jou. Het ministerie van Economische Zaken stelt € 3.750,- per (nieuwe) werknemer beschikbaar. Om hier gebruik van te maken moet je de werknemer tussen 1 september en 1 december aanmelden en zowel omscholing als praktijkbegeleiding aanbieden. De voorwaarden die gelden, vind je via onze website: https://lnkd.in/ephsXMnR

Ambieer jij een carrière in de ICT, maar loop je er tegenaan dat je geen of onvoldoende ervaring hebt om te kunnen starten? Dan vormt deze training een prima uitgangspositie.  

Tijdens deze intensieve, 3 maanden durende, training leiden we je op om als ICT-servicedeskmedewerker aan de slag te kunnen. Binnen veel organisaties vormt een functie op de servicedesk de ideale springplank naar een verdere carrière in de ICT. 

Wanneer je de opleiding met succes hebt afgerond beschik je over voldoende technische en communicatieve skills om op een servicedesk aan de slag te gaan. Na afloop ontvangen de deelnemers een hbo Certificaat van deelname. De opleiding is er bovendien op gericht dat je na afloop voldoende voorbereid bent om deel te kunnen nemen aan de volgende Microsoft examens: 

  • AZ-900 (Azure Fundamentals), 
  • MS-900 (Microsoft365 Fundamentals)
  • MD-100 (Modern Desktop)

Het trainingsprogramma is samengesteld in onderling overleg met het bedrijfsleven en sluit daarmee naadloos aan op de dagelijkse praktijk binnen de ICT-servicedesk. Om aan de opleiding deel te kunnen nemen dien je te voldoen aan de hbo toelatingseisen (MBO, HAVO of VWO). 

Interessant! Bedrijven kunnen voor deze cursus een subsidieregeling treffen. Het ministerie van Economische Zaken stelt € 3.750,- per (nieuwe) werknemer beschikbaar. Om hier gebruik van te maken moet je de werknemer tussen 1 september en 1 december aanmelden en zowel omscholing als praktijkbegeleiding aanbieden. Je kunt hier meer informatie vinden.

Voor wie bedoeld? 
De opleiding is bedoeld voor mensen die aan de slag willen binnen de ICT maar over onvoldoende of inmiddels verouderde ICT-kennis of ervaring beschikken.  

Meer informatie: https://www.hbodrechtsteden.nl/opleiding/schakelmodule-ict-engineer.

Drechtsteden Cyber security Hoger Onderwijs Drechtsteden

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Hoger Onderwijs Drechtsteden

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geeft groen licht voor 5 nieuwe hbo-opleidingen in Dordrecht

Dordrecht Academy mag vijf nieuwe Associate degree-opleidingen starten in Dordrecht: Engineering, Logistiek Management, Business Studies Logistiek, Integraal Bouwmanagement en de Pedagogisch Educatief Professional.

Lees meer
Hoger Onderwijs Drechtsteden

OCW geeft groen licht voor 5 nieuwe hbo-opleidingen in Dordrecht

Dordrecht Academy mag vijf nieuwe Associate degree-opleidingen starten in Dordrecht: Engineering, Logistiek Management, Business Studies Logistiek, Integraal Bouwmanagement en de Pedagogisch Educatief Professional. Het ministerie van OCW besloot dit na een positief advies van de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO). Vanaf september 2022 worden deze opleidingen, samen met de reeds bestaande Ad-opleiding Sociaal Werk in de zorg, in Dordrecht aangeboden. De CDHO komt tot haar positieve oordeel omdat de opleidingen goed aansluiten op de behoeften van werkgevers uit de regio en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Lees meer
Hoger Onderwijs Drechtsteden

HBO Drechtsteden start cursus Cyber Security

Op 13 september start HBO Drechtsteden de cursus Cyber Security Fundamentals. Vorig jaar doken de young professionals in de wereld van cyber security tijdens de Cyber Day. Hier bleek dat bewustwording over de gevaren van cyberdreigingen belangrijk is.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline