MKB

Innovatietraineeship voor MKB Drechtsteden

Dordrecht Academy participeert samen met Hogeschool Rotterdam in het programma ‘Innovatietraineeship’ van SIA. Een duurzame samenwerking om innovatie en talent bereikbaar te maken voor het MKB. Doet u mee? Op donderdag 26 november vertelt Daniëlle Stolk u graag meer tijdens een online informatiebijeenkomst van 16.00 – 17.00 uur. 

Sjoerd Vollebregt, voorzitter Economic Development Board Drechtsteden: ‘De afgelopen tijd is gebleken dat voor bedrijven in de regio twee begrippen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden: innovatie en talent. De huidige generatie talenten gaat de innovatie binnen uw bedrijf aanjagen. Door dat samen met anderen te doen, wordt de slagkracht veel groter. Het innovatietraineeship brengt die samenwerking op gang.’

Door het innovatietraineeship komen bedrijven in contact met de talentvolle medewerkers van de toekomst. Die medewerker volgt op dat moment nog een studie en vervult, na een stevige selectieprocedure, onder begeleiding vanuit het innovatietraineeshipprogramma bij het bedrijf een afstudeeropdracht. Het innovatietraineeship zorgt ervoor dat de afstudeerstudent kennis deelt, verbreedt of verder ontwikkelt met andere deelnemers aan het programma. Maar ook na het afstuderen – als de young professional bij u in dienst is – biedt het innovatietraineeship grote meerwaarde. De begeleiding vanuit de hogeschool en de samenwerking in de onderzoeksgroep gaan dan door.

Met een trainee haalt u een schat aan kennis en innovatiekracht in huis. Denk bijvoorbeeld aan de volgende voordelen:
• U stelt een innovatievraag op in gezamenlijkheid met onderzoekers en andere bedrijven
• U krijgt een innovatieplan met de hulp van onderzoekers
• Uw trainee is gemotiveerd en draagt daadwerkelijk bij aan de innovatie in uw bedrijf
• Wetenschappelijke begeleiding van de trainee door de hogeschool bij het uitvoeren van het onderzoek tijdens de stage én als trainee
• Door het traineeprogramma ontwikkelt de innovatietrainee ook andere bedrijfsvaardigheden

Meld u aan voor de informatiebijeenkomst op 26 november via danielle.stolk@hogeronderwijsdrechtsteden.nl. Ook als u hier niet bij kunt zijn kunt u Daniëlle Stolk bereiken voor meer informatie.

 

Economic Development Board MKB Young Professionals Dordrecht Academy

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Dordrecht Academy

College Dordrecht stelt financieel arrangement op voor Dordrecht Academy

Er is weer een belangrijke stap gezet voor de realisatie van de Dordrecht Academy. Het college van B&W heeft een financieel arrangement samengesteld en voorgelegd aan de gemeenteraad. De totale subsidie voor de Dordrecht Academy is € 5.860.000,- voor onder andere de huisvesting, de ontwikkeling van opleidingen en versterking van de aansluiting MBO – HBO. Twee miljoen daarvan komt naar verwachting vanuit de regio deal waarbinnen de Dordrecht Academy een sleutelrol vervult. De provincie draagt twee ton bij. 

Lees meer
Dordrecht Academy

Tientallen stageplaatsen aangeboden op online stagemarkt

De opleidingen van de Dordrecht Academy gaan volgend jaar van start. Toch wordt er al in september gestart met stageopdrachten. Naar aanleiding van de vraag vanuit het bedrijfsleven en studenten werd hiervoor een online stagemarkt georganiseerd. De Economic Development Board hielp met organiseren. 

Lees meer
Dordrecht Academy

Hogescholen, ROC Da Vinci College, werkgevers en gemeente Dordrecht gaan ‘Dordrecht Academy’ realiseren

Hogeschool Rotterdam, Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool InHolland, Avans Hogeschool, ROC Da Vinci College, werkgevers en gemeente Dordrecht hebben een belangrijke stap gezet op weg naar meer hoger onderwijs in Dordrecht. Op donderdag 6 februari 2020 ondertekenden zij de intentieovereenkomst waarin zij hebben vastgelegd dat zij samen nieuw hoger onderwijs in Dordrecht gaan realiseren: Dordrecht Academy. Dordrecht Academy komt in een nieuw gebouw op Campus Leerpark.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline