Leefklimaat

Kick-off Transferium Kinderdijk

Op 15 september presenteerde Lüchinger Architects de plannen voor Transferium Kinderdijk aan bestuurders. Aanwezig waren gemeente Alblasserdam, gemeente Molenlanden, Provincie Zuid-Holland, SVE-Group, SWEK (Stichting Werelderfgoed Kinderdijk) en Economic Development Board. De bijeenkomst markeert een kantelpunt naar de daadwerkelijke realisatie.

De ontwikkeling werd in een kleurrijk drieluik gepresenteerd. De bijeenkomst vond plaats in het Bolidt Experience Center. Sjoerd Vollebregt, voorzitter EDB, maakte de koppeling naar de ontwikkeling van de Drechtsteden. Vollebregt benadrukte het belang van het Transferium voor de toekomst van het gebied. Merlijn Pietersma van ZKA Strategy ging vervolgens in op toerisme en beleving. Tot slot presenteerden Dirk Simons, SVE Group, en Joris Lüchinger, Architect, de ontwikkeling van het Nedstaal terrein en de economische kansen van het transferium. De bijeenkomst markeert een kantelpunt naar de daadwerkelijke realisatie. Momenteel wordt de exploitatie uitgewerkt.

 

Artist impression: copyright Lüchinger Architects – visualisatie mogelijk toekomstbeeld transferium Kinderdijk

Leefklimaat

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Leefklimaat

Energieregio Drechtsteden maakt doelen bekend in RES

De concept-Regionale Energiestrategie (RES) is af. De RES beschrijft o.a. hoe de regio duurzame energie gaat opwekken en hoe de energie-infrastructuur vorm krijgt. Het plan is opgesteld door de Drechtsteden gemeenten, waterschappen Hollandse Delta en Rivierenland, Provincie Zuid-Holland en partners. Met het document doet Energieregio Drechtsteden een bod op welk deel van het nationale doel zij op zich gaat nemen. De ambitie is om voor 2030 minimaal 12.000 woningen aardgasvrij te maken en aan te sluiten op het warmtenet. Ook onderzoekt de regio op welke plekken duurzame energie opgewekt kan worden. 

Lees meer
Leefklimaat

Vier iconen voor de Drechtsteden

Na uitgebreid onderzoek presenteerde Mothership vorige week de haalbaarheid van het iconenproject. Een vertegenwoordiging van de zeven gemeenten reageerde enthousiast. In 2017 klopte de EDB aan bij Mothership met de vraag een visie te ontwikkelen om de Drechtsteden met behulp van kunst en communicatie op de kaart te zetten.

Lees meer
Leefklimaat

Samen Bereikbaar

Regio Drechtsteden groeit! Een goede bereikbaarheid met de auto, het openbaar vervoer of de fiets is een basisvoorwaarde voor een aantrekkelijke, vitale en economisch sterke regio. Het regionale bedrijfsleven, de Drechtsteden, de BAR-gemeenten en de Verkeersonderneming hebben het zakelijk platform Samen Bereikbaar ontwikkeld. Dit is het platform op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en bereikbaarheid. Het platform is van en voor de aangesloten organisaties en maakt verbinding tussen de overheid en het bedrijfsleven. 

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline