Waterstof

Onderweg met Waterstof in de Drechtsteden

Van waterstoftankstations tot duurzaam varen. In de Drechtsteden is de ontwikkeling van waterstof in volle gang. Tijdens de kick-off van het Convenant 'Onderweg met waterstof' vertellen André Boer van FOCUS-ON en Ian Van der Jagt van Mobility Hub in een korte video over waterstof als alternatieve duurzame brandstof en de vele initiatieven in de regio.

 

Op 18 mei 2021 werd deze video getoond bij de livestream kick-off van het convenant 'Onderweg met Waterstof'. Het convenant wordt binnenkort ondertekend door het H2-platform en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Samen maken zij afspraken over de publiek-private samenwerking in het (door)ontwikkelen van waterstoftoepassingen voor de gehele mobiliteitsketen. 

Het convenant draagt zo bij aan de versnelde invoering van waterstof als alternatief voor fossiele brandstoffen. Nieuwe initiatieven én al lopende projecten, gericht op het ontwikkelen van slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen (ook in de Drechtsteden), worden hiermee gesteund.

Tijdens de kick-off werd Lisette de Lijster de Raadt, directeur van Stroomlijn, door het ministerie gevraagd om ambassadeur te zijn voor de toepassing van waterstof in het doelgroepenvervoer. Deze eervolle uitnodiging heeft zij met veel plezier geaccepteerd.

 

Openbaar vervoer Waterstof

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Waterstof

Tweede waterstoftankstation in Dordrecht

Er kan straks niet alleen bij het DistriPark waterstof worden getankt, maar ook in de binnenstad van Dordrecht. Tankstation Laan der Verenigde Naties en Hystream BV hebben een overeenkomst ondertekend voor de bouw van het eerste binnenstedelijk waterstoftankstation in de Drechtsteden. Uiteindelijk moeten er zes waterstoftankstations in de regio worden gerealiseerd.

Lees meer
Waterstof

H2 Coach Boat dit jaar gebouwd

Een consortium van Nederlandse bedrijven en instellingen bouwt dit jaar een schone coachboot voor de zeilsport. Door de aandrijving op waterstof in combinatie met elektriciteit kan de CO2-uitstoot fors worden teruggedrongen.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline