Smart Delta Drechtsteden

Tweede kwartaalbijeenkomst Smart Delta Drechtsteden

2022 markeert het eerste jaar van de nieuwe samenwerking in de Drechtsteden. We willen als Smart Delta Drechtsteden, als overheid, bedrijfsleven en onderwijs, samen onze ambities realiseren. Dat betekent dat er werk aan de winkel is. Op 2 november 2021 zijn we de nieuwe samenwerking spetterend gestart tijdens de eerste kwartaalbijeenkomst in het Energiehuis. En op 8 maart gaan we de verdieping in!

Kracht van gezamenlijkheid 

We werken al enkele jaren aan het versterken van onze sociaal-economische positie, waarbij we steeds vaker inzien dat we opgaven in samenhang moeten oppakken. Als we iets doen in de ene pijler heeft dat vanzelfsprekend effect op de andere pijler en andersom. In de kwartaalbijeenkomst gaan we op zoek naar deze dwarsverbanden.

We dagen de deelnemers – ondernemers, bestuurders en raadsleden - uit om hierover met elkaar het gesprek te voeren. Ieder vanuit zijn eigen rol, kennis en ervaring. Zo maken we gebruik van de kracht van de gezamenlijkheid om stappen te kunnen maken in het uitvoeren van onze ambities. Jouw inbreng is nodig om deze gezamenlijke kracht maximaal in te kunnen zetten!

Verder gaan we in vier workshops onder begeleiding van gemeentesecretarissen als gespreksleiders verder de diepte in. De uitkomsten van de workshops vormen een bron van inspiratie voor de nieuwe raadsperiode.

We kijken samen naar wat de toekomst ons brengt, waar we op in willen en moeten zetten en waar we als Smart Delta Drechtsteden het verschil maken. We kijken slim samen vooruit!

Workshops

  • Slim samen vooruit aan de hand van de Economische agenda 2040
  • Arbeidsmarkt klaar voor de toekomst, in balans met wonen en werken
  • Versnelling bouwopgave
  • Inzet triple helix in de gezamenlijke lobby

Aanmelden?

Meld u aan via deze link

Smart Delta Drechtsteden

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Smart Delta Drechtsteden

Ambitieuze gebiedsstrategie voor Smart Delta Drechtsteden

Hoe kan het Drechtstedengebied aantrekkelijker en beter worden voor wonen, werken en recreëren? Die vraag kregen de gerenommeerde architecten Adriaan Geuze (West8) en Francine Houben (Mecanoo) op hun bordje. In hun toekomstbeeld, die zij in opdracht van de Economic Development Board (EDB) en de de zeven Drechtsteden opstelden halen ze stevig de bezem door het gebied én voegen ze veel toe.

Lees meer
Smart Delta Drechtsteden

Smart Delta Drechtsteden hét nieuwe merk voor de Drechtsteden

De Drechtsteden gaan verder onder een nieuwe naam en merk: Smart Delta Drechtsteden. Smart Delta Drechtsteden staat voor een nieuwe en slimme manier van samenwerken tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid en is de gezamenlijke afzender voor de ruimtelijk-economische ambities van de regio richting professionele stakeholders. Tijdens de eerste kwartaalbijeenkomst op 2 november van Smart Delta Drechtsteden is het merk met een lasershow spectaculair onthuld.

 

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline