Waterstof

Tweede waterstoftankstation in Dordrecht

Er kan straks niet alleen bij het DistriPark waterstof worden getankt, maar ook in de binnenstad van Dordrecht. Tankstation Laan der Verenigde Naties en Hystream BV hebben een overeenkomst ondertekend voor de bouw van het eerste binnenstedelijk waterstoftankstation in de Drechtsteden. Uiteindelijk moeten er zes waterstoftankstations in de regio worden gerealiseerd.

Het waterstof tankstation zal worden gebouwd bij het bestaande BP tankstation op de Laan der Verenigde Naties. TLVN is de opdrachtgever voor de voorbereiding en bouw van het tankstation dat geschikt wordt gemaakt voor tanken van waterstof voor zowel bussen, vrachtauto’s en personenauto’s. Hystream zal als hoofdaannemer de planning, voorbereiding en bouw van het tankstation en de bijbehorende faciliteiten uitvoeren. Na oplevering zal Hystream ook de exploitatie van het tankstation uitvoeren.

Het waterstof tankstation zal in de toekomst bijdragen tot de verdere vergroening van de mobiliteit in Dordrecht en omgeving. Met dit waterstof tankstation wordt weer een belangrijke stap gezet in de richting van een groene en duurzame samenleving.

Tankstation Laan der Verenigde Naties is onderdeel van Koninklijke Van Twist (KVT), gevestigd op Keerweer 62 te Dordrecht. Volgens Marijn van Twist is “deze stap een belangrijk onderdeel van de door KVT ingeslagen weg om waar mogelijk onze maatschappij te ondersteunen in de energietransitie”. KVT is een innovatieve totaalspecialist op het gebied van energiesystemen en heeft voor diverse toepassingen een waterstofmotor ontwikkeld.

Hystream BV is sinds April 2020 actief in het ontwikkelen en toepassen van modulaire schaalbare waterstof installaties voor mobiliteit, productie van groene waterstof en emissie loze stroomvoorziening voor bouw, industrie en evenementen. Joep Coenen, Technisch Directeur van Hystream is enthousiast. “Deze samenwerking is een goed voorbeeld van gezamenlijke drive om de energietransitie zo snel mogelijk te realiseren met een pasklare, modulaire en schaalbare aanpak.”

www.werkgeversdrechtsteden.nl

 

Waterstof Dordrecht Energietransitie

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Waterstof

H2 Coach Boat dit jaar gebouwd

Een consortium van Nederlandse bedrijven en instellingen bouwt dit jaar een schone coachboot voor de zeilsport. Door de aandrijving op waterstof in combinatie met elektriciteit kan de CO2-uitstoot fors worden teruggedrongen.

Lees meer
Energietransitie

Energieregio Drechtsteden maakt doelen bekend in RES

De concept-Regionale Energiestrategie (RES) is af. De RES beschrijft o.a. hoe de regio duurzame energie gaat opwekken en hoe de energie-infrastructuur vorm krijgt. Het plan is opgesteld door de Drechtsteden gemeenten, waterschappen Hollandse Delta en Rivierenland, Provincie Zuid-Holland en partners. Met het document doet Energieregio Drechtsteden een bod op welk deel van het nationale doel zij op zich gaat nemen. De ambitie is om voor 2030 minimaal 12.000 woningen aardgasvrij te maken en aan te sluiten op het warmtenet. Ook onderzoekt de regio op welke plekken duurzame energie opgewekt kan worden. 

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline