Young Professionals

Young Professionals duiken in de wereld van cyber security

Waarom hebben bedrijven wel een BHV’er voor fysieke ongelukken, maar niet voor cyberaanvallen? Dat vroeg het winnende team van de CyberDay zich af. Young Professionals uit de Drechtsteden en IT studenten van het Da Vinci College verzamelden zich op dinsdag 22 september in de Duurzaamheidsfabriek. Zij gingen aan de slag met de challenge: Hoe kunnen we de menselijke factor beperken bij cyberdreigingen

Cyber Netwerk Drechtsteden (CND) vroeg de young professionals om hulp. Het doel van het netwerk is bedrijven bewust maken van de risico’s van digitalisering en cyberbedreigingen. Technische oplossingen zijn er wel, maar het gaat vaak mis bij de mens. Steven Verkaart en Nick Bijmoer van Hoek en Blok IT lieten dit zien tijdens een hackdemo. Hans Quivooij, CISO Damen Shipyards, vertelde over zijn ervaringen in het bedrijf. Timon Jongkind en Frits Silano lieten zien hoe de IT professionals van de toekomst in de Duurzaamheidsfabriek worden opgeleid en Sjoerd Zoeteman, psychologie docent HBO Drechtsteden, gaf een softskilltraining. Hebben persoonlijkheden effect op cyber secure gedrag? Jazeker!

Daarna was het aan de jonge professionals om met vernieuwende oplossingen te komen. Drie teams gingen aan de slag. De ideeën? Een regionale campagne, cyber ambassadeurs en geen maandelijkse brandoefeningen, maar cyberoefeningen. Stuk voor stuk ideeën waar het Cyber Netwerk Drechtsteden mee verder kan. De driekoppige jury, bestaande uit Hans Quivooij, Wico van Helden, initiatiefnemer CND, en Jessica van den Bosch, directeur HBO Drechtsteden, koos uiteindelijk het winnende plan.

Van Helden: ‘Ik ben onder de indruk van de concreetheid en uitvoerbaarheid van de plannen. De teams maakten bij de jury gelijk veel ideeën voor het vervolg los. We gaan zeker aan de slag met de uitkomsten. Ik verwacht dat dit een combinatie van de ideeën zal zijn.’ Kortom: een succesvolle dag. Dank aan alle deelnemers en to be continued…

Young Professionals Cyber security

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Young Professionals

Innovatietraineeship voor MKB Drechtsteden

Dordrecht Academy participeert samen met Hogeschool Rotterdam in het programma ‘Innovatietraineeship’ van SIA. Een duurzame samenwerking om innovatie en talent bereikbaar te maken voor het MKB. Doet u mee? Op donderdag 26 november vertelt Daniëlle Stolk u graag meer tijdens een online informatiebijeenkomst van 16.00 – 17.00 uur. 

Lees meer
Young Professionals

Lancering Young Maritime Board

Op vrijdag 25 september lanceerde wethouder Barbara Kathmann de Young Maritime Board. De Young Maritime Board bestaat uit bestuursleden van diverse netwerkinitiatieven voor maritieme jong professionals in de Rotterdamse regio. Collectief zullen zij een bijdrage leveren aan het Rotterdam Maritime Capital of Europe programma.

Lees meer
Young Professionals

Young Professionals en CEO’s: Drechtsteden magneet voor talent

Drechtsteden – Bedrijven uit de Drechtsteden vullen vaak de werkgever-top 3 van studenten uit omliggende regio’s. Vanuit die gebieden wordt met jaloezie gekeken naar de trek naar de Drechtsteden. Het is belangrijk dat we eendracht uitstralen. Bedrijfsleven, overheid en onderwijs moeten de regio gezamenlijk nog meer op de kaart zetten als de hotspot voor maak- en maritieme industrie.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline