Young Professionals

Young Professionals en CEO’s: Drechtsteden magneet voor talent

Drechtsteden – Bedrijven uit de Drechtsteden vullen vaak de werkgever-top 3 van studenten uit omliggende regio’s. Vanuit die gebieden wordt met jaloezie gekeken naar de trek naar de Drechtsteden. Het is belangrijk dat we eendracht uitstralen. Bedrijfsleven, overheid en onderwijs moeten de regio gezamenlijk nog meer op de kaart zetten als de hotspot voor maak- en maritieme industrie.

Dit was de conclusie van het diner met CEO’s, bestuurders vanuit overheid en onderwijs en young professionals op maandag 7 oktober op het hoofdpodium van Schouwburg Kunstmin in Dordrecht. 

Vele onderwerpen passeerden de revue, zoals bereikbaarheidhuman capital en innovatie. De roep om meer samenwerking voerde de boventoon. De young professionals pakten zelf ook het podium. Door middel van stellingen daagden zij hun CEO’s en bestuurders uit. Zijn bedrijven mede verantwoordelijk voor investeringen in de woon- en leefomgeving? Spelen werkgevers voldoende in op de ontwikkelende behoefte van jonge mensen om een maatschappelijke bijdrage te leveren? Is het erg of zou je zelfs moeten stimuleren dat werknemers na drie jaar van werkgever wisselen? Meningen verschilden en er volgde een openhartig gesprek. Concluderend is ook hier een gedeelde verantwoordelijkheid. De boodschap van de CEO’s en bestuurders aan de young professionals: ‘Kom met voorstellen, zodat wij als werkgevers concrete stappen kunnen zetten.’

Tijdens de Drecht Cities Experience op 5 juli 2019 startte het gesprek tussen 120 young professionals en hun CEO’s vanuit bedrijfsleven, overheid en onderwijs onder leiding van Twan Huys. Om hier vervolg aan te geven overhandigden de young professionals een cheque om op informele wijze verder te praten. Zij voegden de daad bij het woord en zo volgde binnen drie maanden dit diner. 

 

Young Professionals Human Capital

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Human Capital

Initiatief voor jongerenwerkplekken Zuid-Holland van start

Vanuit de Human Capital Agenda Zuid-Holland is het initiatief gestart om 150 jongeren in Zuid-Holland aan een baan te helpen. Dit zijn plekken voor jongeren die op dit moment moeilijk aan een baan kunnen komen. Via de website www.kickstartyourcareer.nl kunnen bedrijven en jongeren zich nu aanmelden.

Lees meer
Human Capital

Hogescholen, ROC Da Vinci College, werkgevers en gemeente Dordrecht gaan ‘Dordrecht Academy’ realiseren

Hogeschool Rotterdam, Christelijke Hogeschool Ede, Hogeschool InHolland, Avans Hogeschool, ROC Da Vinci College, werkgevers en gemeente Dordrecht hebben een belangrijke stap gezet op weg naar meer hoger onderwijs in Dordrecht. Op donderdag 6 februari 2020 ondertekenden zij de intentieovereenkomst waarin zij hebben vastgelegd dat zij samen nieuw hoger onderwijs in Dordrecht gaan realiseren: Dordrecht Academy. Dordrecht Academy komt in een nieuw gebouw op Campus Leerpark.

Lees meer
Human Capital

ENGIE en Krohne leiden samen lassers en fitters op

Krohne sluit vanaf begin dit jaar aan bij de bestaande lasschool van ENGIE. ENGIE leidt op haar locatie in het Zeehavengebied in Dordrecht lassers en fitters op. Op dit moment zijn er 18 leerlingen in een mix van 10 fitters en 8 lassers bezig met een opleiding onder de vleugels van één leermeester. Per leermeester kunnen er in principe 25 mensen worden opgeleid, en hier zijn relatief eenvoudige locatie aanpassingen voor nodig.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline