Zorginnovatie

Zorginnovatie tijdens Dare2Cross let's tech care

Bijna veertig zorg- en welzijn-professionals werkten onlangs samen aan slimme zorginnovaties. Dat deden ze tijdens de online bijeenkomst Dare2Cross Let’s Tech Care, een initiatief van regionale partijen en georganiseerd door InnovationQuarter. De deelnemers gingen aan de slag met vijf concrete cases. 

Hoe zorgen we samen voor meer innovatie in de zorg- en welzijnssector? Kunnen we bijvoorbeeld met digitalisering de kwaliteit verder verbeteren? Of hoe maken we zorg eenvoudiger en makkelijker vindbaar? Over deze – en andere – vragen gaat Dare2Cross Let’s Tech Care. Doel van dit traject is om partijen van binnen én buiten de zorg en welzijn samen te brengen, en te werken aan innovaties op het gebied van onder meer slimmer samenwerken in de (digi)zorg en het centraal stellen van gebruikerservaringen.

Dare2Cross Let’s Tech Care startte in 2021 met het formuleren van vijf concrete cases, over onder meer overbruggingszorg, mantelzorg en preventie. Deze cases stonden centraal tijdens de bijeenkomst op 1 februari. Daaraan deden zorginstellingen, ondernemers, overheden en kennisinstellingen mee. Een energieke én vruchtbare bijeenkomst met bijna veertig deelnemers.

Dordtse wethouder Rik van der Linden is blij dat zoveel professionals hun kennis en expertise wilden delen: 'Het maatschappelijk belang is groot: Zorg raakt de hele stad, en de hele gemeenschap.' Dagvoorzitter Ramon Vullings - de ‘IdeaDJ’ - liet deelnemers zien hoe innovaties steeds vaker de grenzen van sectoren oversteken, ook binnen de zorg. En ‘Doctorpreneur’ Joris Arts vertelde dat innoveren een kwestie is van gewoon doen én van zoeken naar win-winoplossingen.

Nu: aan de slag!

Doel van Dare2Cross is dat betrokken partijen de handschoen oppakken, en samen actief aan de slag gaan met aangedragen innovaties. Liesbeth Leurs, business developer Zorg Innovatie: 'Dromen is leuk. Maar wat nu belangrijk is, is daadwerkelijk aan de slag gaan, en onderzoeken hoe slimme zorginnovaties de regio nóg krachtiger kunnen maken. De uitdagingen zijn groot. Maar het mooie is: de oplossingen daarvoor bestaan waarschijnlijk al in andere sectoren. Daarom kijken we met Dare2Cross naar cross-sectorale innovatie. Die manier van werken vraagt een ‘open mind’ én nieuwe samenwerkingen. En dat is wat we doen in de volgende stap van Dare2Cross: samen stappen zetten, op weg naar resultaat.'

Over Dare2Cross Let’s Tech Care

Dare2Cross Let’s Tech Care wordt georganiseerd door InnovationQuarter, in samenwerking met Da Vinci College, Albert Schweitzer Ziekenhuis, gemeente Dordrecht, Deal Drecht Cities en Economic Development Board Drechtsteden.

Zorginnovatie

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Zorginnovatie

Dare2Cross-case uitgelicht: wensen ouderen tijdens verhuizing

Als een oudere naar een verpleeg- of verzorgingshuis verhuist, dan is er veel aandacht voor de zorgbehoefte. Dat is volledig terecht, vindt Irene Streefkerk, adviseur Kwaliteit, Veiligheid en Innovatie bij PZC Dordrecht. Maar wordt het niet tijd dat veel eerder al wordt gekeken naar persoonlijke wensen en voorkeuren?  Een onlangs ontwikkeld Wensenboekje kan daarin een grote rol spelen, verwacht Streefkerk. In dit artikel lichten we één van de cases uit van het event Dare2Cross 'Let's Tech Care'.

Lees meer
Zorginnovatie

Samenwerken aan zorginnovaties tijdens Dare2Cross

Op dinsdag 1 februari zetten bedrijven en regionale zorginstellingen de volgende stap in innovaties op het gebied van zorg en welzijn tijdens Dare2Cross - Let's Tech Care. De locatie van de bijeenkomst wordt binnenkort bekendgemaakt. Tijdens de bijeenkomst staan zes concrete innovatiecases centraal, onder meer op het gebied van mantelzorg en overbruggingszorg. Bent u erbij?

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline