Actueel

BLOC bevaart de riviercruisesector

BLOC brengt de kansen en uitdagingen van de riviercruisesector in de regio Drechtsteden / Waterdriehoek in kaart en komt met een concrete actieagenda.

De riviercruisesector is een groeiende toeristische sector. In normale jaren groeit deze sector met maar liefst 10% per jaar. Dit biedt kansen voor de Drechtsteden/Waterdriehoek. Met belangrijke bestemmingen als het Werelderfgoed Kinderdijk, het historisch centrum van Dordrecht en het Nationaal Park de Biesbosch heeft de regio een in potentie aantrekkelijk cruiseproduct. Wanneer aanbod en infrastructuur verder ontwikkeld worden, valt er veel winst te behalen.

Hoewel de markt voor riviercruises als gevolg van de pandemie een forse dreun heeft gehad, biedt deze tussenperiode momentum om na te denken over de toekomst. Het is nu de tijd om een concrete visie voor de regio, gekoppeld aan de sector, te ontwikkelen. Daarom brengt BLOC de kansen en uitdagingen waar de sector voor staat in kaart. Geïnitieerd door de Economic Development Board Drechtsteden, Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, de gemeente Dordrecht, SWETS/ODV en de Dutch Delta Cruise Port moet de aanpak ook leiden tot een agenda met concrete projecten die de katalysator vormt voor de riviercruise én aangrenzende sectoren. We willen bruggen over rivieren slaan, en synergie bewerkstelligen.

Meer informatie?
BLOC
EDB Project – River Cruise Terminal

Openbaar vervoer Regio nieuws Regionale Gebiedsontwikkeling Regionieuws River Cruise Terminal Watertaxi
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline