Actueel

Cultuurpenning voor Jeroen Everaert

Bij de opening van het culturele seizoen 2020-2021 in Rotterdam op zaterdag 19 september reikte wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme) de Cultuurpenning uit aan Jeroen Everaert, creatief directeur van Mothership en betrokken bij de EDB. Everaert ontvangt de Cultuurpenning op advies van een onafhankelijke commissie. 

Jeroen Everaert is de oprichter van Mothership. Dit bedrijf ontwikkelt concepten van kunstprojecten in de openbare ruimte. Denk daarbij aan het Iconen project in de Drechtsteden. Jeroen wil een groot publiek enthousiast maken voor kunst die toegankelijk en begrijpelijk is. De commissie is van mening dat Jeroen Everaert en zijn team Rotterdam verfraaien met kunst waar geen Rotterdammer omheen kan, kunst die alle Rotterdammers bereikt en raakt. Everaert heeft gevoel voor wat nodig is en zet kunst en cultuur op een vaak verrassende manier in. Bescheiden in omvang en zichtbaarheid, zoals The Guard van Hans van Bentem op het skatepark op de Westblaak, de dichtregel “De omgeving van de mens is de medemens” van Jules Deelder aan de Nieuwe Binnenweg en de Adagia van Erasmus op diverse plekken in de stad. Maar ook groot en indrukwekkend, zoals de plafondschildering van Arno Coenen in de Markthal of de drones van Studio Drift bij de herdenking van 75 Jaar Vrijheid op 5 mei jl. boven de Nieuwe Maas.

Het Rotterdamse college reikt de Cultuurpenning Rotterdam jaarlijks uit aan een persoon die op cultureel gebied een bijzondere prestatie heeft geleverd. Aan de Cultuurpenning zijn een draagspeld en een bedrag van 5.000 euro verbonden, te besteden aan een project op het terrein waarop de laureaat werkzaam is.

Economic Development Board Iconen
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline