Boskalis Westminster BV

EDB Project

Delta Technologie

De rivieren en haar historie hebben de Drechtsteden gevormd tot Maritieme Topregio. Bedrijven uit het gebied zijn wereldwijd koplopers op het gebied van maritieme maakindustrie, binnenvaart en delta technologie. Dat is geen toeval, want bewoners hebben van een nood een deugd gemaakt. Van strijd tegen het water naar specialisten in omgang met water. De Economic Development Board (EDB) stimuleert regionale bedrijven om samen te innoveren.

Boskalis, Van Oord, Damen Shipyards, Royal IHC, Van den Herik; de Drechtsteden kent een sterk baggercluster. Ook is EcoShape reeds succesvol met Building with Nature en ontwikkelt Netics de Baggerfabriek Drechtsteden. Hier wordt baggerspecie omgezet in bouwmateriaal. Om het Nederlandse cluster te versterken stimuleert de EDB deze bedrijven kennis te delen en samen te innoveren. Samen werken aan het schip van de toekomst, met onderwijs en overheid. We willen hier experimenteren, in harmonie met de natuur.

Dredgathon

Om samenwerking tussen bedrijven te stimuleren ontwikkelt de EDB werkwijzen. Voor de delta technologie sector gebeurt dit onder de naam ‘Dredgathon’. Tijdens een Dredgathon vaardigen deelnemende bedrijven twee specialisten af. Deze personen gaan vervolgens als team een week lang aan de slag met een uitdaging. De EDB zorgt hierbij voor de koppeling naar kennisinstellingen.

Tijdens de eerste Dredgathon maakten specialisten van Boskalis, Van Oord, Damen Shipyards en Royal IHC samen een Roadmap voor verduurzaming. Daarnaast is er een concreet plan voor de ontwikkeling van emissieloos varen. De eindpresentatie vond toepasselijk plaats bij het Nationaal Baggermuseum. Het team werd tijdens de week begeleid door TNO, Marin, TU Delft, TU Eindhoven en DRIFT / Erasmus Universiteit Rotterdam.

Participant

Van Oord

www.vanoord.com
Partner

Boskalis

www.boskalis.com
Partner

Damen Shipyards

www.damen.com
Partner

Royal IHC

www.royalihc.com
Partner

NETICS

www.netics.nl
Partner

Ecoshape

www.ecoshape.org
Partner

Van den Herik

www.herik.nl

Sjon Kranendonk

Manager Production Department Van Oord

Sander Steenbrink

General Manager R&D Boskalis

André Kik

Director Dredging Royal IHC (wildcard 2018)

Arjen de Jong

Business Developer Delta Technology

Frank Bosman

Manager RD&I Development Damen Shipyards
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline