EDB Programma

Drecht Cities Young Professionals

Drecht Cities Young Professionals bestaat uit challenges, events en ambassadeurs. Het programma heeft een eigen board met enthousiaste jonge professionals uit bedrijven, overheid en onderwijs. Deze board organiseert alle activiteiten. Met hulp vanuit het projectmanagement van Deal Drecht Cities en de Economic Development Board. Dit project is ontstaan vanuit de uitdaging van werkgevers en de regio die moeite hebben jonge mensen aan te trekken en vast te houden. Boeien en binden.

Challenges

Jaarlijks zijn er vier challenges waarvoor jong talent binnen acht werkdagen een concrete oplossing biedt. De teams gaan aan de slag in wisselende samenstellingen en met diverse achtergronden. Met begeleiding van een business owner en een project coach. Het resultaat? Unieke cross-overs en innovatieve oplossingen. Dit is een intensief traject. In de eerste plaats om een inspirerende omgeving te creëren voor young professionals. Daarnaast om de innovatiekracht van de regio verder te versterken. Om het laagdrempelig te houden worden er ook challenges van één dag georganiseerd.

Events

Tijdens de events komt het hele netwerk samen. Om van elkaar te leren, kennis te maken, maar vooral ook voor de fun-factor. Aan het begin van de zomer is bijvoorbeeld de Drecht Cities Experience. Deze middag gaan deelnemers lang drie bedrijven met de volgorde: inspire, experience, fun. Oftewel: een interessante spreker, een rondleiding en een borrel. Deelnemers verplaatsen zich, hoe kan het ook anders in ons waterrijke gebied, over het water. Daarnaast is aan het einde van het jaar de Young Professionals Gathering. Hier worden de resultaten van de challenges gepresenteerd en awards uitgereikt.

Ambassadeurs

De trots op het gebied en haar bedrijven met wereldwijde faam kunnen we meer delen. Daarnaast maken we een nieuwe generatie enthousiast voor het werken in de Drechtsteden. Daarom zetten young professionals zich in om hun verhaal te delen. Tijdens presentaties, werkbezoeken van politici en andere evenementen.

Meer informatie of meedoen? Ga naar deze pagina.

 

 

Initiatiefnemer:GKN Fokker, Damen Shipyards, Boskalis, Heerema Fabrication Group Startdatum:mei 2018
Strategic partner

Drechtsteden

www.drechtsteden.nl
phod

Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden

Strategic partner

Deal Drecht Cities

www.dealdrechtcities.nl
Partner

GKN Fokker

www.gknaerospace.com
Partner

Damen Shipyards

www.damen.com
Participant

Boskalis

www.boskalis.com
Partner

Royal IHC

www.royalihc.com
Partner

Oceanco

www.oceancoyacht.com
Partner

Bolidt

www.bolidt.com
Partner

Maat Transport

www.maat4pl.nl
Partner

Van Leeuwen Buizen

www.vanleeuwen.com
Partner

Iv-Groep

www.iv-groep.nl
Partner

Duurzaamheidsfabriek

www.duurzaamheidsfabriek.nl
Partner

Scylla

www.scylla.ch
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline