EDB Programma

Human Capital en Hoger Onderwijs

Er wordt hard gewerkt aan het realiseren van hoger onderwijs in- en voor de Drechtsteden om het tekort aan hoger opgeleiden op te vangen. Waar vroeger ambachtelijke opleidingen nog volstonden, verschuift dit sterk naar hoogwaardig vakmanschap. Met name in technische beroepen. Veel werkgevers in de regio hebben moeite met het vervullen van vacatures. Van de 30.000 banen die worden gecreëerd tot 2030 zal een groot deel op HBO niveau zijn.

Dordrecht Academy

Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland, de Christelijke Hogeschool Ede, Avans Hogeschool en Da Vinci College/HBO Drechtsteden werken nauw samen aan een stevig aanbod van zogeheten Associate degree-opleidingen (Ad’s). Dit zijn tweejarige hbo-opleidingen voor doorstromers vanuit het mbo of voor werkenden die zich willen omscholen. De eerste opleidingen starten in september 2021.

Daarnaast worden kwalitatief goede en innovatieve stages en praktijkopdrachten ontwikkeld vanuit het programma Career Boost. Zo maken studenten intensief kennis met bedrijven in onze regio. Dat is precies waar de Dordrecht Academy voor staat: onderwijs afgestemd op en ontwikkeld met het regionale bedrijfsleven. De Economic Development Board draagt actief bij aan het betrekken van het bedrijfsleven. Bedrijven leveren input tijdens de zogenoemde innovatietafels, georganiseerd door het team van de Dordrecht Academy. Bedrijven worden hier ingedeeld per cluster of thema.

De hogescholen werken samen onder de naam Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden (PHOD). Meer weten of meedoen? Lees meer op de website van Hoger Onderwijs Drechtsteden of neem contact op met projectmanager Marit van Heugten.

Human Capital Agenda

De Economic Development Board en Drechtsteden sluiten ook aan bij de Human Capital Agenda van de provincie Zuid- Holland. Deze bestaat uit verschillende projecten voor de gehele provincie.

 

phod

Programma Hoger Onderwijs Drechtsteden

Strategic partner

Drechtsteden

www.drechtsteden.nl
Partner

Economic Board Zuid-Holland

www.economicboardzuidholland.nl
Partner

Da Vinci college

www.davinci.nl
Partner

HBO Drechtsteden

www.hbodrechtsteden.nl

Sjoerd Vollebregt

Voorzitter

Sandra van Steenvelt

Directeur Hoger Onderwijs Drechtsteden

Henrik Stevens

Vz. College van Bestuur Da Vinci

Arie van Andel

CTO Oceanco

André Flach

Drechtsteden
Joost Weeda

Joost Weeda

Secretaris

Peter Heijkoop

Wethouder Onderwijs Gemeente Dordrecht

Daniëlle Stolk

Onderwijsinnovator
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline