EDB Project

Incubation Center Welzijn en Zorgtechnologie

Zorg wordt duurder en daardoor ontstaat de urgentie om de zorg anders in te richten. Zo lang mogelijk thuis blijven, indien nodig zo snel mogelijk in het ziekenhuis, maar hier ook zo snel mogelijk weer weg. Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) zet actief in op ‘zorg op afstand’. De Economic Development Board wil dit concept een stap verder brengen en onderzoekt kansen om een Incubation Center te ontwikkelen om (zorg)innovaties te versnellen. Waar zou dit beter passen dan op de campus? Dit is immers hét knooppunt voor het ontwikkelen van kennis en innovatie in de regio.

DrechtValley

In 2017 nam het Albert Schweitzer Ziekenhuis het initiatief voor DrechtValley. Een community met als doel de regio Drechtsteden gezonder maken door inzet van technologie en innovatie. Het gaat om samenwerkingen faciliteren en verbinding maken tussen bedrijfsleven, zorginstellingen, studenten, overheid en inwoners. DrechtValley bewijst de behoefte aan samenwerking.

Onder de vlag van EDB werd in de eerste helft van 2019 een nieuwe werkstroom ‘Zorgtechnologie’ opgezet onder leiding van Paul Vos, CEO van IQ Messenger. Ook werden gesprekken gevoerd met ASz, bedrijven, onderwijs en overheid. Inmiddels zijn alle ingrediënten beschikbaar. Alle lichten staan op groen om het ecosysteem rondom zorgtechnologie meer te verbinden en innovaties tot stand te brengen.

Incubation Center Zorgtechnologie

Een centrum voor incubatie is een plek waar ideeën, bedrijven/organisaties, investeerders en support samenkomen. Een digitaal platform en een neutrale, fysieke werkplek. Hier komt men samen om te werken aan projecten en voor bijeenkomsten. Als je hier binnenstapt weet je: hier ga ik werken aan de toekomst, samen met anderen. Dit is een kans voor de regio Drechtsteden om op het gebied van zorgtechnologie voorop te lopen in Nederland.

Partner

Albert Schweitzer ziekenhuis

www.asz.nl
Gemeente Dordrecht
Deelnemer

Dordrecht

www.dordrecht.nl
Partner

Da Vinci college

www.davinci.nl
Partner

IQ Messenger

www.iqmessenger.com
Innovation Quarter
Netwerkpartner

Innovation Quarter

www.innovationquarter.nl

Peter van der Meer

Vz. Raad van Bestuur ZH Albert Schweitzer

Paul Vos

CEO IQ Messenger (wildcard 2019)

Rik van der Linden

Wethouder Jeugd & Gezondheid Gemeente Dordrecht

Susan van Oostrum

Beleidsadviseur Sociaal Domein gemeente Dordrecht

Liesbeth Leurs

Business Developer Zorg Innovatie

Marcel Wilschut

Innovatiemanager Albert Schweitzer ziekenhuis
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline