EDB Programma

Strategic Partnering

Bedrijven uit de Drechtsteden zijn wereldwijd actief. Mensen, gereedschappen en onderdelen worden over de hele wereld verstuurd. In dit project onderzoeken we een nieuwe marktbenadering, waarbij de individuele mindset van maritieme bedrijven wordt omgezet naar een gezamenlijk ecosysteem.

Young Professionals challenge

Medio 2019 ging een team young professionals van diverse bedrijven aan de slag met het idee. Young professionals van Boskalis, Damen, Oceanco, Veth Propulsion en Connectplaza hielden tientallen interviews. Hieruit blijkt dat er zeker kans is voor meer samenwerking. Voornamelijk om middelen gezamenlijk efficiënter en duurzamer in te zetten. Denk hierbij aan gezamenlijke inkoop, het delen van resources en capaciteit.

Vervolg

De Economic Development Board en gemeente Dordrecht gingen aan de slag met de benoemde kansen. De onderwerpen shared warehousing, shared logistics en smart procurement blijken het meest haalbaar.

Strategic Partnering gaat per definitie om gezamenlijkheid. Het doel op de langere termijn is dat samenhang tussen bedrijven in het gebied zichtbaar en voelbaar is. Zowel voor werknemers als voor geïnteresseerden van buiten de regio. Op de korte termijn liggen de meeste kansen bij shared warehousing. Hierbij worden één op één matches gemaakt tussen bedrijven. Het ene bedrijf heeft ruimte over en het andere bedrijf heeft opslagruimte nodig.

De Economic Development Board wil het lange termijn doel bewaken en kleinere projecten onderdeel laten zijn van het grotere doel. Een aanjager gaat aan de slag om matches rond te krijgen.

Initiatiefnemer:Damen Shipyards en Boskalis Startdatum:juni 2019
Partner

Damen Shipyards

www.damen.com
Partner

GKN Fokker

www.gknaerospace.com
Partner

Maat Transport

www.maat4pl.nl
Gemeente Dordrecht
Deelnemer

Dordrecht

www.dordrecht.nl

Koen Burgers

Co-Founder SolarDuck
Joost Weeda

Joost Weeda

Secretaris

Jelle Vijfhuize

Site Procurement Leader GKN Fokker

Jos van Gangelen

Projectmanager JVG Advies & Projectmanagement
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline