Clusters - Industrieterrein Oosteind

Een integrale aanpak

EDB Projecten

De Economic Development Board bundelt de kracht van bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid (triple helix) in projecten. Deze projecten hebben impact op innovatie, vestigingsklimaat en werkgelegenheid.

EDB Project

Human Capital en Hoger Onderwijs

Er wordt hard gewerkt aan het realiseren van hoger onderwijs in- en voor de Drechtsteden om het tekort aan hoger opgeleiden op te vangen.

Lees meer
EDB Project

Wonen

De regio wil 25.000 woningen bouwen tot 2030. De Economic Development Board helpt het profiel van goed wonen te versterken.

Lees meer
Digital Mainport Drechtsteden
EDB Project

Digital Mainport

Drechtsteden is uniek in Nederland, omdat zij beschikt over een open en onafhankelijk glasvezelnetwerk: de Digital Mainport. Kansen worden uitgewerkt in een Digitale Roadmap.

Lees meer
EDB Project

Innovatie Roadmaps

Met vijf Innovatie Roadmaps wordt ingezet op het concretiseren en versnellen van innovaties. De regio deal biedt hier projectbudget en een business developer per thema voor.

Lees meer
EDB Project

Drecht Cities Young Professionals

Drecht Cities Young Professionals bestaat uit challenges, events en ambassadeurs. Het programma heeft een eigen board met enthousiaste jonge professionals uit bedrijven, overheid en onderwijs.

Lees meer
EDB Project

Innovatief Personenvervoer over Water

De volle potentie van het water wordt nog niet benut. Daarom richt de regio een flexibel watertaxisysteem in. Zo kunnen we ook op de korte afstanden meer gebruik maken van het water.

Lees meer
Van den Herik Sliedrecht
EDB Project

Delta Technologie

De Drechtsteden kent een sterk baggercluster. De Economic Development Board stimuleert deze delta technologie bedrijven samen te innoveren.

Lees meer
Minister bezoekt ASz
EDB Project

Incubation Center Welzijn en Zorgtechnologie

Alle lichten staan op groen om het ecosysteem rondom zorgtechnologie meer te verbinden en innovaties tot stand te brengen.

Lees meer
EDB Project

Iconen

Iconisch communiceren en het uitlichten van bestaande bouwwerken waar we trots op zijn: drie bruggen en het drierivierenpunt.

Lees meer
EDB Project

Beleven

De oevers moeten het visitekaartje van aantrekkelijk wonen en recreëren in de Drechtsteden zijn. Jongeren trekken nog teveel weg. De EDB zet daarom in op Beleven.

Lees meer
EDB Project

Maritime Valley

Een project waarbij de individuele mindset van maritieme bedrijven wordt omgezet naar een gezamenlijk ecosysteem: de Maritime Valley. 

Lees meer
EDB Project

River Cruise Terminal

De riviercruisemarkt groeit hard in passagiers, schepen en uitgaven. Dit biedt kansen voor een regio als de Drechtsteden met een in potentie aantrekkelijk cruiseproduct.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline