Actueel

ENGIE en Krohne leiden samen lassers en fitters op

Krohne sluit vanaf begin dit jaar aan bij de bestaande lasschool van ENGIE. ENGIE leidt op haar locatie in het Zeehavengebied in Dordrecht lassers en fitters op. Op dit moment zijn er 18 leerlingen in een mix van 10 fitters en 8 lassers bezig met een opleiding onder de vleugels van één leermeester. Per leermeester kunnen er in principe 25 mensen worden opgeleid, en hier zijn relatief eenvoudige locatie aanpassingen voor nodig.

Ernest Markus, Unit Manager ENGIE: ‘Ik hoor meer dan regelmatig de roep om vakmanschap vanuit de markt. Waarom leiden we dan maar 18 en niet minstens 50 leerlingen op? In gesprek met Krohne en Drechtsteden is hier een eerste stap in gezet.’ De leerschool, een samenwerking van Goflex en ENGIE, heeft sinds begin dit jaar namelijk ook een leerlingbegeleider vanuit Krohne. Een mooi voorbeeld van een gezamenlijke effort om de vakmensen van de toekomst op te leiden.

Vrijdagmiddag 24 januari organiseerden ENGIE en Drechtsteden een netwerkbijeenkomst over participeren in de leerschool. Er is immers meer ruimte voor groei. De school heeft de potentie om gefaseerd op te schalen naar 75 leerlingen.

Meedoen?

 Wilt u meedoen? Neem contact op met Marit van Heugten, projectmanager Economic Development Board (heugten@edbdrechtcities.nl).

Human Capital
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline