Actueel

FC Dordrecht bouwt samen met de Economic Development Board aan Virtueel Stadion

FC Dordrecht bouwt met Energiek Dordt in samenwerking met EDB een Virtueel Energie Stadion voor 300.000 mensen. Dit stadion wordt op 19 mei 2023 in gebruik genomen. Dat gebeurt tijdens de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal. Met technologie en dienstverlening willen de Economic Development Board en FC Dordrecht innovatie en sociaaleconomische ontwikkeling ondersteunen en versterken.

 

Een multidisciplinair team van Energiek Dordt partners en EDB-leden dat momenteel samenwerkt aan deze collectieve challenge om de klimaatneutrale wedstrijd te gaan spelen, zal dit stadion allereerst gaan bespelen en verder ontwikkelen. Zij zijn al samen op zoek naar oplossingen, nieuwe ideeën, initiatieven, diensten, producten om een zero emissie wedstrijd te spelen en mensen te inspireren om klimaatdoelen samen versneld te realiseren. Voor de club, stad en de regio. In deze video is een mooi voorbeeld te zien van een gezamenlijke oplossing voor een vraagstuk over duurzame mobiliteit dat door de challenge is ontstaan. De thema’s energie, mobiliteit, bewustwording, communicatie, voedsel en verspilling staan centraal. Met het Virtueel Energie Stadion kunnen we nu deze samenwerking en sociale innovatie ook online ondersteunen.

Op 19 mei 2023 tijdens de klimaatneutrale wedstrijd openen we vervolgens de deur van het Virtueel Energie Stadion voor 300.000 mensen, We gaan de technologie en dienstverlening dan breed inzetten voor vraagstukken in Smart Delta Drechtsteden op het gebied van energie, vitaliteit, wonen, werken, beleven, innoveren en bereikbaarheid. Samen willen we de regio sociaaleconomisch ontwikkelen met veel aandacht voor innovatie, regioprofilering en het bouwen van netwerken.

 

Voor het hele bericht: FC DORDRECHT BOUWT SAMEN MET ECONOMIC DEVELOPMENT BOARD (EDB) EEN STADION VOOR 300.000 MENSEN IN SMART DELTA DRECHTSTEDEN – FC Dordrecht.

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline