Actueel

Hbo-studenten presenteren diverse eindprojecten in de Duurzaamheidsfabriek

Op 20 januari vonden de eindpresentaties van hbo-studenten van de Hogeschool Rotterdam in het kader van hun Associate Degree-opleiding plaats. Verschillende groepen studenten (Da Vinci studenten Middenkader Engineering en AD Engineering studenten van Rotterdam Academy) presenteerden in de Duurzaamheidsfabriek hun projecten aan de opdrachtgevers, docenten en medestudenten. De opdrachten waren divers en de presentaties getuigden van inzicht, kwaliteit en veel enthousiasme.

Solar tracker
Eén van de projectgroepen werkte in opdracht van De Groot Solar aan Solar trackerDit is een systeem om zonnepanelen wendbaar te maken zodat ze altijd in de meest optimale positie ten opzichte van de zon worden geplaatst. Vooral voor zonnepanelen op platte daken geeft dit mogelijkheden om een hoger rendement te behalen. De studenten hebben een 3D concept uitgewerkt, waarin het zonnepaneel met behulp van een pneumatisch liftmechanisme en een elektromotor in de gewenste hoek kan worden gedraaid. Deze verplaatsing wordt aangestuurd door het geïntegreerde weerstation dat met sensoren de positie ten opzichte van de zon registreert.

Aquathermie
Een ander projectteam is verder gegaan met het onderzoek naar AquathermieDoor eerdere  AD-groepen was al een haalbaarheidsstudie gedaan voor de toepassing in de woonwijk Plant Tij in Dordrecht. Deze nieuwe projectgroep heeft verder onderzoek gedaan naar het functioneren van de oppervlaktewaterwarmtepomp onder verschillende bedrijfsomstandigheden.

Nieuwe periode, nieuwe groepen, (deels) nieuwe projecten
Op donderdag 3 februari start alweer de volgende periode, waarin weer 10 uiteenlopende projecten worden opgestart. Enkele onderwerpen uit de vorige periode komen weer terug. Zo wordt voor Aquathermie de komende projectperiode de testopstelling afgemaakt. Daarnaast wordt gewerkt aan een dashboard waarin de data van de sensoren eenvoudig kan worden afgelezen door middel van een app. Verder worden weer nieuwe projecten opgestart. Zo gaat een projectteam voor het project Pakjesboot aan de slag met het vertalen van het prototype naar een conceptversie van een werkend systeem. De focus ligt hierbij op de integratie van de aansturing, de voortstuwing en de romp van de pakjesboot. Een heel andere uitdaging wordt opgepakt door het team dat een ontwerp gaat maken van een schommelbed met activiteitsmeting. Deze opdracht wordt uitgevoerd voor ASVZ in Sliedrecht.

Benieuwd naar de andere lopende projecten of naar de mogelijkheden om samen te werken? Neem gerust contact op met Timon Jongkind 

Innovatie
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline