Dutch Wavemakers

Initiatieven

Dutch Wavemakers

Dutch Wavemakers is een community van topsporters, studenten en young professionals met een passie voor water en energie. Het doel is wereldwijd bewustzijn creëren rondom de gevolgen van klimaatverandering. De community pleit voor een circulaire economie. Drecht Cities Young Professionals is hierbij aangesloten.

De Wavemakers zetten zich in om jongeren te enthousiasmeren voor een carrière in de water- en energiesector. Dit doen zij tijdens Nederlandse en internationale sportevenementen, zoals the Ocean Race, de Olympische Spelen en SAIL Amsterdam. Maar ook door presentaties, gastlessen en experimenten in het water & energie lab. Zo brengen zij actuele onderwerpen en innovaties uit het werkveld op een toegankelijke manier onder de aandacht bij jongeren in het primair en secundair onderwijs.

Dutch Wavemakers werkt samen met ambassadeurs met een natuurlijke passie voor water. Bijvoorbeeld studenten met een beurs van de Topsector Water en Maritiem, en topsporters in de watersport en young professionals van maritieme bedrijven. Om Dutch Wavemaker te worden krijg je eerst een korte opleiding. Hierin gaat het over actuele wateronderwerpen, de verantwoordelijke Nederlandse waterbeheerorganisaties en de onderliggende wet- en regelgeving.

Meer informatie op de website van Dutch Wavemakers.

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline