Initiatieven

Samen Bereikbaar

Regio Drechtsteden groeit! Goede bereikbaarheid is een basisvoorwaarde voor een aantrekkelijke, vitale en economisch sterke regio. Dit geldt voor de auto, het openbaar vervoer of de fiets. Het regionale bedrijfsleven, de Drechtsteden, de BAR-gemeenten en de Verkeersonderneming hebben daarom het zakelijk platform Samen Bereikbaar ontwikkeld. Dit is het platform op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en bereikbaarheid. Het platform is van en voor de aangesloten organisaties en maakt verbinding tussen de overheid en het bedrijfsleven.

In de Drechtsteden staat de bereikbaarheid onder druk, zijn de groeiambities hoog en nemen we onze verantwoordelijkheid op het gebied van klimaat. Dit vraagt om een gezamenlijke aanpak tussen overheid, bedrijfsleven en instellingen. Platform Samen Bereikbaar zet daarom in op slimme en duurzame mobiliteit. Bedrijven worden ondersteunt met diverse tools om de stap naar slimme, duurzame mobiliteit te zetten.

Tools

  • De mobiliteitsscan geeft u als werkgever inzicht in het huidige vervoersgebruik van uw medewerkers.
  • Quickscan fiets en fiscaliteit: hoe start je met beleid rondom fiets binnen uw organisatie en hoe zorg je dat medewerkers hier gebruik van gaan maken.
  • Lease-fiets: een fiets aanbieden aan medewerkers op een nieuwe manier.
  • Collectief vervoer pilots bedrijventerreinen
  • Toolboxen fiets, ov, ritdelen en flexibel werken
  • Kennis en advies op het gebied van onderhoudswerkzaamheden en impact op organisatie

Lid worden is gratis, maar niet vrijblijvend. Lees meer op samenbereikbaar.nl.

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline