Initiatieven

Waterproof

De Drechtsteden hebben een rijk verleden, een onderbelicht heden en een veelbelovende toekomst. Het boek Waterproof is een samenwerking van Deal en uitgeverij Trichis. Een collectors item over de rol en de positie van de Drechtsteden in watermanagement en maritieme dienstverlening van 1421 tot nu. Bedrijven uit de Drechtsteden kunnen hierin hun verhalen delen. De uitgave staat gepland voor 21 september 2021. Wilt u ook uw bedrijf presenteren in deze unieke uitgave? Neem dan contact met ons op.

Het boek vertelt geen chronologische geschiedenis, maar het verhaal van de Drechtsteden aan de hand van beelden en verhalen over mensen, het (water-)landschap en techniek. Daarbij zijn de iconen van het gebied onmisbaar: Kinderdijk met zijn molens, de Biesbosch, de binnenstad van Dordrecht met zijn monumenten en bijvoorbeeld het historische klapsluisje bij Alblasserdam. Als contrast zetten we daar hedendaagse prestaties in bijvoorbeeld New York, New Orleans, Sjanghai, Venetië, Dubai en het Suezkanaal tegenover.

Het boek kent 80% beeld-20% tekst. Historische prenten en kaarten, tijdlijnen, landschapsfotografie, portretten van mensen in functie en fotografie van recente projecten in binnen- en buitenland.

In 2021 is de St. Elizabethsvloed 600 jaar geleden. Een mooi moment om dit boek te lanceren. Hopelijk ligt dit koffietafelboek straks bij alle bedrijven in de regio.

Meer informatie op de website van Waterproof het boek.

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline