Smart Campus Leerpark

Smart Campus Leerpark heeft ambitie

Het Leerpark in Dordrecht is omgedoopt tot Smart Campus Leerpark, kortweg: SCALE. Het nieuwe logo werd onthuld tijdens de kwartaalbijeenkomst van Smart Delta Drechtsteden op dinsdag 8 maart in het bijzijn van vertegenwoordigers van overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Deze partijen gaan samen de ambities van SCALE waarmaken: een campus met een unieke positie in Nederland, door de focus op de toepassing van technologie en de nadrukkelijke verbondenheid met het beroepsonderwijs.

 

Lees meer
placeholder

Enquête data delen binnen de regio Drechtsteden

Data delen biedt potentieel veel waarde. Zo ook in de regio Drechtsteden. Het op grote schaal delen van data tussen organisaties kan een oplossing bieden voor maatschappelijke en commerciële uitdagingen in allerlei sectoren. Denk bijvoorbeeld aan de maritieme maakindustrie, logistiek, zorg, energietransitie en woningbouw (zie hier een voorbeeld). Echter, ondanks deze potentiële waarde gebeurt het delen van data vaak nog niet optimaal.

Lees meer
placeholder

Dordrecht weer meer studenten rijker

Op vrijdag 26 augustus vond alweer de vierde editie van de Dordtse Introductie Dag (DID) plaats. Ondanks de stakingen in het openbaar vervoer werd met ongeveer 150 studenten het nieuwe studiejaar feestelijk geopend in het Energiehuis. Studenten van HBO Drechtsteden, Hogeschool Inholland en Dordrecht Academy werden voor even ondergedompeld in het Dordtse studentenleven.

Lees meer
placeholder
Young Professionals

Young Professionals Zuid-Holland van start

Het succesvolle YP-programma van de Drechtsteden krijgt een vervolg voor heel Zuid-Holland. 

Lees meer
placeholder
EDB Headquarters

EDB’s super human van de toekomst

Hoe groei je mee met innovaties? Welke rol speel jij bij toekomstige maatschappelijke veranderingen? De EDB formuleert vier vaardigheden die de toekomstige young professional nodig heeft. Systeemdenken, samenwerken en vermogen tot verbinden, transformatief ondernemerschap en adaptief leren. Daar gaat het om. Specialistische kennis loopt hier dwars doorheen.

 

 

Lees meer
placeholder
Smart Delta Drechtsteden

Ambitieuze gebiedsstrategie voor Smart Delta Drechtsteden

Hoe kan het Drechtstedengebied aantrekkelijker en beter worden voor wonen, werken en recreëren? Die vraag kregen de gerenommeerde architecten Adriaan Geuze (West8) en Francine Houben (Mecanoo) op hun bordje. In hun toekomstbeeld, die zij in opdracht van de Economic Development Board (EDB) en de de zeven Drechtsteden opstelden halen ze stevig de bezem door het gebied én voegen ze veel toe.

Lees meer
placeholder
Spotlights on

Spotlights on Danser Group

Deal verwelkomt Danser Group als sponsor van het project ‘Spotlights on’! Spotlights on vindt plaats van 14 t/m 19 november 2022. Samen zetten we de Smart Delta in het licht. Het Drierivierenpunt en de vier grote bruggen worden letterlijk in de schijnwerpers gezet.

 

 

Lees meer
placeholder
Spotlights on

Spotlights on Amega Groep

Deal verwelkomt Amega Groep als eerste sponsor van het project ‘Spotlights on’! Spotlights on vindt plaats in november 2022. Samen zetten we de Smart Delta in het licht. Dat gebeurt door de grote bruggen en het Drierivierenpunt letterlijk in de schijnwerpers te zetten.

Lees meer
placeholder
Young Professionals

Big data zoekt Young Professionals

In samenwerking met Deal organiseert Metrohm-Applikon een challenge op het UpStream festival in Rotterdam. Bij deze Brainsday-challenge bedenken Young Professionals een business model voor het gebruik en de verkoop van big data.

Lees meer
placeholder
MKB-Katalysatorfonds Drechtsteden

EDB evalueert MKB-katalysatorfonds

De regeling van het MKB-katalysatorfonds loopt eind 2022 af.

Lees meer
Toon meer berichten

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline