Initiatieven

Initiatieven

De Economic Development Board (EDB) is een netwerk van bedrijven, kennisinstellingen en overheid in de regio Drechtsteden. Deze Triple Helix structuur ontsluit de kracht van de Drechtsteden met een blik op de toekomst en als industriële motor van Rotterdam. Wonen, Werken, Beleven en Innoveren staan centraal. Dit doen we door het initiëren en aanjagen van projecten die het verschil maken.

Initiatieven

Regio Deal

De regio Drechtsteden-Gorinchem heeft van het rijk 22,5 miljoen euro gekregen. De regio zet in op innovatie, human capital en oevers.

Lees meer
Innovatietafels Personenvervoer over Water
Initiatieven

Innovatietafels Werkgevers Drechtsteden

Om initiatieven doelgericht en effectief te organiseren vormt Werkgevers Drechtsteden ideeën projectmatig om tot innovatietafels. 

Lees meer
Initiatieven

Samen Bereikbaar

Samen Bereikbaar is het platform op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en bereikbaarheid in de Drechtsteden.

Lees meer
Initiatieven

Regionale Energiestrategie

De Drechtsteden willen in 2050 energieneutraal zijn. Om daar te komen heeft de regio de Regionale Energiestrategie (RES) opgesteld.

Lees meer
Dutch Wavemakers
Initiatieven

Dutch Wavemakers

Dutch Wavemakers is een community van topsporters, studenten en young professionals met een passie voor water en energie. Het doel is wereldwijd bewustzijn creëren rondom de gevolgen van klimaatverandering.

Lees meer
Initiatieven

Waterproof

De Drechtsteden hebben een rijk verleden, een onderbelicht heden en een veelbelovende toekomst. Het boek Waterproof vangt al deze verhalen.

Lees meer
Initiatieven

NL Delta

NL Delta is een programma dat staat voor de ontwikkeling van natuur, economie en leefbaarheid in Biesbosch en Haringvliet.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline