Actueel

Samen Bereikbaar

Regio Drechtsteden groeit! Een goede bereikbaarheid met de auto, het openbaar vervoer of de fiets is een basisvoorwaarde voor een aantrekkelijke, vitale en economisch sterke regio. Het regionale bedrijfsleven, de Drechtsteden, de BAR-gemeenten en de Verkeersonderneming hebben het zakelijk platform Samen Bereikbaar ontwikkeld. Dit is het platform op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en bereikbaarheid. Het platform is van en voor de aangesloten organisaties en maakt verbinding tussen de overheid en het bedrijfsleven. 

De beoogde groei is goed nieuws, tegelijkertijd zorgt dit voor meer drukte op de weg en in het OV door extra woningen en extra banen. Een gegeven dat kansen biedt voor het slimmer omgaan met mobiliteit. In de Drechtsteden staat de bereikbaarheid onder druk, zijn de groeiambities hoog en nemen we onze verantwoordelijkheid op het gebied van klimaat. Dit vraag om een gezamenlijke aanpak tussen overheid, bedrijfsleven en instellingen. Platform Samen Bereikbaar zet in op slimme en duurzame mobiliteit en ondersteunt met diverse tools om de stap naar slimme, duurzame mobiliteit te zetten.

Tools

  • De mobiliteitsscan geeft u als werkgever inzicht in het huidige vervoersgebruik van uw medewerkers. 
  • Quickscan fiets en fiscaliteit: hoe start je met beleid rondom fiets binnen uw organisatie en hoe zorg je dat medewerkers hier gebruik van gaan maken.
  • Lease-fiets: een fiets aanbieden aan medewerkers op een nieuwe manier.
  • Collectief vervoer pilots bedrijventerreinen
  • Toolboxen fiets, ov, ritdelen en flexibel werken
  • Kennis en advies op het gebied van onderhoudswerkzaamheden en impact op organisatie

Lid worden is gratis, maar niet vrijblijvend. Lees meer op samenbereikbaar.nl.

Leefklimaat
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline