Actueel

Slimme digitale toepassingen in de Drechtsteden

Dordrecht is koploper in het G40 netwerk op het gebied van ‘smart living’. Digitale oplossingen worden gebruikt voor het verbeteren van de leefkwaliteit. Bekijk hier de video waarin wethouder Maarten Burggraaf het belang van Smart City benadrukt.

Regio Drechtsteden zet volop in op slimme digitale toepassingen. In Dordrecht worden digitale oplossingen gebruikt voor het verbeteren van de leefkwaliteit. Denk aan het delen van data tussen gemeente en bouwbedrijven om woningbouw in het centrum te versnellen of inspelen op specifieke diensten (inclusie) doordat de gemeente weet waar ouderen wonen. Verschillende partijen bundelen hun innovatiekracht onder de naam Digital Mainport Drechtsteden. Dit platform is opgericht om meer impact te halen uit het open en onafhankelijk glasvezelnetwerk in de regio. Onder leiding van business developer Max Remerie en met steun van de Regio Deal Drechtsteden-Gorinchem.

In onderstaande video benadrukt wethouder Maarten Burggraaf het belang van Smart City: ‘Digitalisering helpt om maatschappelijke vraagstukken beter op de kaart te zetten en effectief te handelen. Het werkt in Dordrecht. Hoe mooi zou het zijn als we dat verder konden opschalen in de rest van Nederland?’ In het rapport ‘Samenwerking G40 en Rijk: slimme duurzame verstedelijking’ doen de G40 steden een oproep aan het nieuwe kabinet. Ze willen meer samenwerking en snelle opschaling van digitale oplossingen om zo samen de gedeelde maatschappelijke opgaven het hoofd te bieden.

Digital Mainport
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline