Actueel

Vanaf 2023 twee elektrische veren in de vaart

De gemeenteraden van Gorinchem, Altena en Hardinxveld-Giessendam steunen het voorstel om te investeren in elektrische veerponten. Daarmee kan de bouw van de nieuwe schepen starten. Als alles volgens planning verloopt, zullen de veren vanaf begin 2023 gaan varen tussen Gorinchem, Woudrichem, Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld-Giessendam, Slot Loevestein en Fort Vuren.

Duurzame bereikbaarheid van regio
De gemeenten hechten veel waarde aan de continuering van de veerdiensten. Riveer biedt een uitstekend netwerk van personenvervoer over water, waarmee wordt bijgedragen aan de duurzame bereikbaarheid van de regio. De veerdienst nodigt uit om de auto te laten staan en de fiets te nemen. Ieder jaar varen tussen de 300.000 en 400.000 passagiers over, met name forenzen, scholieren en recreanten. Er is dus sprake van een verkeerskundig, economisch en maatschappelijk belang.

Bouw door Holland Shipyards
Holland Shipyards uit Hardinxveld-Giessendam zal verantwoordelijk zijn voor de bouw van de elektrische schepen. Vorig jaar kwam de scheepswerf als beste uit de bus na de Europese aanbesteding, waaronder ook de opdracht voor laadinfra vanaf de wal naar de veerpont en aanpassing van de afmeervoorzieningen viel.

De nieuwbouw inclusief toebehoren kost ruim 9 miljoen euro. Hoewel dit bedrag hoger uitkwam dan in eerste instantie werd begroot, zijn de gemeenten het erover eens dat de overstap op elektrisch varen een investering is in duurzaamheid en innovatie die zichzelf terugverdient.

www.riveer.nl

Openbaar vervoer
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline