Video's van de EDB

Videos

video

EDB on tour Q1 2023

Ieder kwartaal brengt de EDB u op de hoogte met een update uit de programma’s. In deze editie van EDB on tour presenteert boardlid Sander Steenbrink van Boskalis u het laatste nieuws. We vertellen meer over toekomst van de innovatie roadmaps, de EDB mocht Arjan Maat als nieuw boardlid welkomheden, de actie agenda beleven werd ondertekend, de evaluatie van Spotlights On en veel meer. Benieuwd naar de status?

video

Drecht Cities Young Professionals Stroomlijn challenge

Stroomlijn bracht een prachtige challenge op tafel waar een team van Young Professionals tijdens een meerdaagse challenge een oplossing voor wist te bedenken! De young professionals blikken trots en verrast terug in deze aftermovie.

video

Young Professionals CEO of the YEAR 2022

In deze video verteld Arjan Maat, de eerste YP CEO of the year, waarom hij ambassadeur is van Drecht Cities Young Professionals.

video

Aftermovie Offshore Energy 2022

Eind november vond de 15e Offshore Energy plaats in Amsterdam. Hier werd twee dagen lang de connectie gelegd tussen de maritieme en offshore wereld. De belangrijkste elementen waren het delen van kennis en het bevorderen van samenwerking. Rotterdam Maritime Capital representeerde hier Rotterdam en de Drechtsteden.

video

Aftermovie Young Professionals Gathering

De Young Professionals Gathering heeft tijdens Spotlights On mooie beelden opgeleverd. Onder andere zijn de awards voor Challenger of the Year, Young Professional of the Year en CEO of the Year uitgereikt.

video

EDB Headquarters 2022 Q4 met Lisette de Lijst de Raadt

Ieder kwartaal brengt de EDB u op de hoogte met een update uit de programma’s. Deze editie presenteert boardlid Lisette de Lijst de Raadt van Stroomlijn u het laatste nieuws. We vertellen meer over de evaluatie van het MKB-Katalysator, Spotlights On, en het virtuele stadion van FC Dordrecht. Benieuwd naar de status?

video

Spotlights On aftermovie

We blikken terug op Spotlights On! Een schitterend lichtspektakel dat de Drechtsteden een week lang in de spotlights zette. Om deze aftermovie compleet te maken zijn er sfeerbeelden toegevoegd van het Tij Festival 2022.

video

Terugblik TU Designteam bij FC Dordrecht

We blikken terug op een geslaagde testrit met een volledig elektrische raceauto op het terrein van FC Dordrecht. Studenten van de TU Delft hebben de elektrische raceauto ontwikkelt. De Economic Development Board wilde dit moment graag vastleggen. Zwijndrechtse burgemeester Hein van der Loo bezocht de testrit, omdat de Smart Delta Drechtsteden zich samen inzetten om de regio te verduurzamen.

video

Spotlights On – Lichtconcepten

Welke verhalen typeren de regio? En hoe worden deze door de lichtstralen verteld? Jeroen van Mothership legt het uit!
Van 14 tot en met 20 november zijn de ogen gericht op Smart Delta Drechtsteden. Het Drierivierenpunt en vier bruggen over de grote rivieren worden sensationeel verlicht. Ieder met hun eigen verhaal. Op de plekken die de regio letterlijk verbindt. Een waar lichtspektakel.

video

Spotlights On – Lichtconcepten

Van 14 tot en met 20 november zijn de ogen gericht op Smart Delta Drechtsteden. Het Drierivierenpunt en vier bruggen over de grote rivieren worden sensationeel verlicht. Ieder met hun eigen verhaal. Op de plekken die de regio letterlijk verbindt. Een waar lichtspektakel.
Vanaf die locaties zwaaien enorme lichtbundels die kilometers ver te zien zijn. En die ieder een eigen verhaal vertellen over die specifieke plek, over de schoonheid en de kracht van de regio. Want dat die regio deze spotlights verdient, daarover is iedereen het eens.

video

EDB Headquarters 2022 Q3 met Andre Flach

Ieder kwartaal brengt de EDB u op de hoogte met een update uit de programma’s. Deze editie presenteert boardlid Andre Flach (vicevoorzitter Smart Delta Drechtsteden) u het laatste nieuws. We vertellen meer over Spotlights On, Young Professionals, Bedrijvenpark Ambachtsezoom. Benieuwd naar de updates? Bekijk hier de video.

video

Kooiman Praktijk Centrum zorgt voor praktische opleiding

Scholieren worden onvoldoende praktisch opgeleid, merkt de Zwijndrechtse Kooiman Marine Group. Met een eigen praktijkcentrum in een nieuw pand wil algemeen directeur Rinus Kooiman ervoor zorgen dat de jonge garde zich aan zijn bedrijf blijft binden

video

Young Professionals ontwikkelen de H2Coachboat

Kunnen we een duurzame coachboat zonder uitstoot voor de Olympische zeilploeg ontwikkelen? In 2019 gingen de Drecht Cities Young Professionals met deze challenge en een team van regionale bedrijven aan de slag met het ontwerp, vaarprofiel en voortstuwing van een boot op waterstof. Bekijk in deze video het eindresultaat.

thumbnail-verbindende-gebiedsstrategie
video

Verbindende Gebiedsstrategie - EDB en Smart Delta Drechsteden

Goed leven in een maritieme topregio? Hoe zien de Drechtsteden eruit als stad, natuur en mens in een goede verhouding samengaan zonder afbreuk te doen aan de omgeving? In opdracht van de Economic Development Board en Smart Delta Drechtsteden ontwikkelden Mecanoo en West8 gezamenlijk de Verbindende Gebiedsstrategie.

video

EDB Headquarters 2022 Q2 met Erwin van Braam

Ieder kwartaal brengt de EDB u op de hoogte met een update uit de programma’s. Deze editie presenteert boardlid Erwin van Braam van Hoger Onderwijs Drechtsteden u het laatste nieuws. We vertellen meer over Dordrecht Academy, Spotlights On, Young Professionals. Benieuwd naar de status?

video

Digital Mainport Drechtsteden

Smart Delta Drechtsteden beschikt over een eigen glasvezelnetwerk: Breedband Drechtsteden. Dit is uniek in Nederland en biedt vele voordelen. Benieuwd welke dit zijn? Bekijk de video!

video

Futuro Watertaxi te water gelaten

Woensdag 17 mei 2022 is de innovatieve watertaxi Futuro te water gelaten. De Futuro vaart op fossielvrije synthetische brandstof om de uitstoot van CO2 en de impact op het milieu te verminderen.

De watertaxi is ontwikkeld door Imbarcazione Barone in samenwerking met studenten in de Duurzaamheidsfabriek en met een bijdrage vanuit het MKB-Katalysatorfonds.

EDB HQ Q1 Van Oord video
Video

EDB Headquarters 2022 Q1 met Sjon Kranendonk

Deze editie is de Deal studio op bezoek bij het HQ van Van Oord. Sjon Kranendonk brengt u namens EDB op de hoogte van het laatste projectennieuws. Met deze keer Dare-2-Cross, Young Professionals en Rotterdam Maritime Capital.

video

SCALE - Smart Campus Leerpark

Het Leerpark in Dordrecht is omgedoopt tot Smart Campus Leerpark, kortweg: SCALE. Vrtegenwoordigers van overheid, onderwijs en bedrijfsleven samen de ambities van SCALE waarmaken: een campus met een unieke positie in Nederland, door de focus op de toepassing van technologie en de nadrukkelijke verbondenheid met het beroepsonderwijs.

video

Brandmovie Young Professional Drecht Cities

We zijn trots om de nieuwe brandmovie te presenteren van het Young Professionals Drecht Cities netwerk.

Video

EDB Headquarters 2021 Q4

Vanuit de Deal studio brengt de EDB u op de hoogte van het laatste projectennieuws. Met deze keer Economische Agenda 2040, Young Professionals en Dordrecht Academy.

video

Boeklancering Waterproof

Exact 600 jaar na de Sint Elisabethsvloed viert het boek Waterproof het water als grootste gemene deler van de bedrijfsactiviteiten in de Drechtsteden. Het boek Waterproof is een samenwerking van Deal en uitgeverij Trichis. Meer weten of het boek bestellen kan via: trichisboeken.nl/product/waterproof/

Video

EDB Headquarters 2021 Q3

Vanuit de Deal studio brengt de EDB u op de hoogte van het laatste projectennieuws. Met deze keer iconen, delta technologie en superjachtbouw.

Video

EDB Headquarters 2021 Q2

Vanuit de EDB Headquarters brengen we boardleden ieder kwartaal op de hoogte van het laatste regionale nieuws. Met deze keer de ActieAgenda Beleven, de rivier cruise markt en Friends of the River.

Video

EDB Headquarters 2021 Q1

Vanuit de EDB Headquarters brengen we boardleden ieder kwartaal op de hoogte van het laatste nieuws over de projecten. Met deze keer Drecht Cities Young Professionals, het jaarprogramma en strategic partnering.

Video

Route H2O - Drecht Cities Connected deel 3

Het water verbindt de Drechtsteden. Met de Waterbus is personenvervoer steeds belangrijker geworden. De volle potentie van het water wordt nog niet benut. Daarom richt de regio een flexibel systeem in. In deel 3: Drecht Cities 2030, een blik op de toekomst.

Video

Route H2O - Drecht Cities Connected deel 2

Het water verbindt de Drechtsteden. Met de Waterbus is personenvervoer steeds belangrijker geworden. De volle potentie van het water wordt nog niet benut. Daarom richt de regio een flexibel systeem in. In deel 2: De organisaties en producten achter de plannen.

Video

Route H2O - Drecht Cities Connected deel 1

Het water verbindt de Drechtsteden. Met de Waterbus is personenvervoer steeds belangrijker geworden. De volle potentie van het water wordt nog niet benut. Daarom richt de regio een flexibel systeem in. In deel 1: Het waarom van regionaal riviervervoer voor personen.

Video

Timelapse Brug over de Noord

Iconisch communiceren met de Brug over de Noord op Bevrijdingsdag 2020.

Video

Regio Deal 2019

Het verhaal van de Drechtsteden en Gorinchem: Samen investeren in mensen.

Video

Regio Deal 2018

Young Professionals uit de Drechtsteden vertellen waarom zij trots zijn op de regio waarin zij werken, maar er ontbreekt iets. Zij roepen op tot een Regio Deal.

Video

Aftermovie Drecht Cities Experience

Young Professionals gingen langs drie bedrijven. In gesprek met CEO’s bij Oceanco, een rondleiding op de werf van IHC en een borrel op het dakterras van Bolidt. Inspire, Experience, Fun.

Video

Clean Rib challenge

Bondscoach van TeamNL Zeilen Jaap Zielhuis daagt jong talent van Iv-Groep, Oceanco, Veth Propulsion, Koedood en TU Delft uit een schone Rib te ontwerpen voor de coaches.

Video

Stretching the Future challenge

GKN Fokker daagt young professionals van bedrijven en overheid uit om te komen met een ontwerp voor de fabrieksindeling van hun strekstraat.

Video

Blockchain challenge

Young professionals van Bizzomate, Referit, Oceanco en Royal IHC gaan aan de slag met de vraag: ‘hoe kunnen we blockchain toepassen in onze supply chain’?

Video

Aftermovie Young Professionals Event 2019

Een event in Schouwburg Kunstmin, met Greg Shapiro, Dutch Wavemakers en De Speld. En we vieren de 100e deelnemer aan de challenges!

Video

Incubation Center challenge

Young professionals gingen aan de slag met een concept voor een Incubation Center, in opdracht van Boskalis, Drechtsteden en Da Vinci college.

Video

Final Presentation Aquaculture challenge

Young Professionals van Heerema Fabrication Group, Boskalis, Damen en GKN Fokker presenteerden de resultaten van de eerste challenge.

Video

Kick-off Aquaculture challenge

CEO Koos Jan van Brouwershaven daagt young professionals uit te duiken in het energieverbruik van de Aquabarge.

Video

Aftermovie Young Professionals event 2018

Een event in de Duurzaamheidsfabriek, met Jort Kelder, Ruben Lenten en dichter M. Met afsluitend een innovatiemarkt.

Video

Corporate Movie DCYP

We are DCYP.

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline