Actueel

Volop kansen voor Riviercruisesector Drechtsteden

BLOC rondt het onderzoek naar de kansen voor de riviercruisesector in de Drechtsteden en Waterdriehoek af. Op 17 september wordt het rapport gepresenteerd aan bestuurders van gemeenten en bedrijven. De koppeling tussen de riviercruisesector, de inzet op personenvervoer over water en het verduurzamen van de nautische en toeristische infrastructuur biedt de meeste kansen voor de regio.

Dit onderzoek is geïnitieerd door de Economic Board Drechtsteden, Dutch Delta Cruise Port, gemeente Dordrecht, Blue Amigo, Werelderfgoed Kinderdijk en Dordrecht Marketing. BLOC zet hierin hun analyse van de sector en de kansen voor de regio uiteen. In het rapport is vooral aandacht voor een actieagenda met concrete ontwikkelprojecten, zodat de riviercruisesector én aangrenzende sectoren zich de komende jaren verder kunnen ontwikkelen.

De riviercruisesector is een groeiende toeristische sector. In normale jaren groeit deze sector met maar liefst 10% per jaar. Dit biedt kansen voor de Drechtsteden. Met belangrijke bestemmingen in de Waterdriehoek als het Werelderfgoed Kinderdijk, het historisch centrum van Dordrecht en het Nationaal Park de Biesbosch heeft de regio een in potentie nog aantrekkelijker cruiseproduct. Wanneer aanbod en infrastructuur verder ontwikkeld worden, valt er veel winst te behalen.

Lees het hele rapport hier.

River Cruise Terminal
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline